logo-delotus-110

PRAKTIJK DE LOTUS
Oesterzwam 4
2925 DK  Krimpen aan den IJssel

Telefoon 0180 - 519175
Mobiel    06 - 12951949
Neem gerust even contact op!

 

  

Vereniging Yoga Nederland Praktijk de Lotus

Muziek op schoot Marieke van der maas krimpen aan den ijssel

   
    

Volwassenen

yoga200Wat is Hatha-Yoga?


Hatha-yoga is de yogavorm die in het westen de meeste bekendheid heeft gekregen. De term hatha bestaat in het Sanskriet uit ha (zon) en tha (maan), wat verwijst naar het evenwicht tussen tegengestelden.

Het is een praktische en fysieke vorm van yoga waarin beheersing van het lichaam en de ademhaling centraal staan.

De lichaamsoefeningen (asana’s), ademhalings-, concentratie-, meditatie- en ontspanningstechnieken hebben als doel het algemene welzijn en de gezondheid te bevorderen.

 

Voor wie is hatha-yoga geschikt?


Iedereen is welkom. Yoga is geschikt voor alle mensen die graag binnen hun eigen fysieke mogelijkheden iets leniger willen worden. Je geestelijk en lichamelijk fitter voelen en plezier beleven aan het beoefenen van yoga staan voorop.

Als je bijvoorbeeld last hebt van je rug, knieën of hart kun je meedoen, als ik daar maar van op de hoogte ben. Als dat nodig is, geef ik je aangepaste oefeningen of extra begeleiding. Juist mensen met ademhalings-, rug-, en stressgerelateerde klachten hebben vaak baat bij het beoefenen van yoga. De oefeningen die aan bod komen, kunnen de klachten vaak verminderen en/of corrigeren.

De effecten van yoga


De effecten van yoga zijn op verschillende manieren merkbaar. De lichaamsoefeningen zorgen ervoor dat de spieren en gewrichten soepeler en krachtiger worden. De ademhalings-, meditatie- en ontspanningstechnieken leren je de kunst van het ontspannen door de vele gedachtestromen los te laten. Door de oefeningen leer je je lichaam beter kennen, zodat je spanningen en overbelasting eerder kunt herkennen. Daarnaast hebben de oefeningen een gunstig effect op het zenuwstelsel, de bloedsomloop, de hormoonhuishouding, de klieren en andere belangrijke organen. Kort gezegd: yoga brengt meer evenwicht tussen lichaam en geest.

Lesduur en groepen


yogaruimte-marieke-250De lessen duren anderhalf uur en de groepen bestaan uit maximaal 7 personen. Het enige wat je mee hoeft te nemen is soepele kleding en sokken. Aan het eind van de les drinken we altijd thee met elkaar

Yoga brengt je tot jezelf. Hoe jij de yoga ervaart en wat voor jou waardevol is in de yoga is belangrijk. Dat is de essentie van hatha-yoga in praktijk de lotus. Je leert je lichaam kennen en te ontspannen. De lessen zijn erop gericht dat iedereen dit kan ontdekken en tegelijkertijd het lichaam traint. Elke les komen verschillende yogahoudingen, ademhalingstechnieken, meditatie-, en ontspanningsoefeningen aan bod met als doel deze oefeningen op je eigen manier in het dagelijks leven te kunnen integreren.

Waarom een erkend Yoga Docent?

 

Disclaimer                       Contact                      Powered by Dambrink Internet Services