logo-delotus-110

PRAKTIJK DE LOTUS
Oesterzwam 4
2925 DK  Krimpen aan den IJssel

Telefoon 0180 - 519175
Mobiel    06 - 12951949
Neem gerust even contact op!

 

  

Vereniging Yoga Nederland Praktijk de Lotus

Muziek op schoot Marieke van der maas krimpen aan den ijssel

   
    

Mindfulness Training

Mindfulness training krimpenerwaard

MINDFULNESS 
Leren leven in het hier en nu

In een groot deel van ons leven zijn we niet echt aanwezig in het moment van nu. We rijden bijvoorbeeld in de auto of op de fiets langere tijd op de automatische piloot, zonder ons echt bewust te zijn van wat we doen. We doen het één en zijn tegelijkertijd in ons hoofd druk bezig met het maken van plannen of aan het piekeren.

Eigenlijk zijn we meer bezig met wat is geweest of wat er nog komen gaat, dan met de situatie waarin we nu zijn. Door deze (paniek)gedachten en gevoelens kunnen op den duur klachten ontstaan, zoals pijn, somberheid, angsten of stress.

Mindfulness betekent letterlijk opmerkzaamheid en is in oorsprong op het Boeddhisme geënt, maar voor ons westerlingen toegankelijk gemaakt.

Uitspraken van mensen

na afloop van een training zijn o.a. ”ik heb een positiever zelfbeeld ontwikkeld, meer acceptatie en minder gepieker en beter leren omgaan met stressmomenten, meer waardering voor het moment, meer tevredenheid en ontspanning en betere nachtrust”

De training


De training Mindfulness is een praktische en effectieve training om met aandacht in het hier en nu te blijven. Hierdoor nemen klachten af en nemen concentratie, effectiviteit en welbevinden toe. Je oefent met diverse meditatie en yogaoefeningen. Je wordt bewust(er) van jouw automatische patronen. Je leert deze patronen doorbreken en je wordt hierdoor vaardiger om gebeurtenissen in het leven tegemoet te treden en te hanteren.

Hoe ziet de training eruit?


9 bijeenkomsten van circa 2,5 uur, om de week. Meditatie en yoga worden afgewisseld. Maximaal 7 deelnemers. Daarnaast wordt van je verwacht dat je dagelijks thuis oefent m.b.v. meditaties, die je via de mail krijgt toegestuurd.

mindfulness training krimpen aan den-IJssel 8Voor wie?

De training Mindfulness is bedoeld voor: mensen met milde klachten, zoals somberheid, angstklachten, stress of pijnklachten.

Effectiviteit
Onderzoeksresultaten laten zien dat deelname aan Mindfulness een daling van psychische en fysieke stressniveaus geeft en een toename van mindfulness.

Waar en wanneer?


De training wordt gegeven door Marieke van der Maas en start op woensdagavond 6 september van 19.30 uur tot circa 22.00 uur en mindfulness vervolg (vol) op 30 augustus van 19.30 tot 21.00 uur ,ook om de 14 dagen in praktijk de lotus.

Kleding


Het is handig om losse, gemakkelijk zittende kleding te dragen, bij voorkeur laagjes, zodat je naar gelang de temperatuur je kleding kunt aanpassen. In de ruimte is vloerbedekking aanwezig en ik vraag je i.v.m. de hygiëne sokken te dragen.

Kosten


De kosten voor de hele basis training bedragen € 225 voor 9 keer 2,5 uur of voor het vervolg € 12,50,- per keer voor 1,5 uur, inclusief materiaalkosten en koffie/thee. Stoelen, meditatiekussens, yogamatten en handdoeken zijn aanwezig.

Informatie en aanmelding


Door het contactformulier in te vullen van www.praktijkdelotus.nl of www.mindfulness-rotterdam.nl  Ik neem dan contact met u op.

Reacties van cursisten

Ik vind het zelf erg fijn om ook nog wat langer door te gaan met mindfulness omdat ik er veel baat bij heb.
Mijn hoofd zat vol toen ik begon aan deze cursus en wat voor mij eruit sprong is de les dat gedachten geen feiten zijn. Voor de meesten van jullie waarschijnlijk een logische gedachte, maar ik overzag een aantal dingen niet meer.
Deze zin heeft er voor gezorgd dat ik mijn hersenspinsels accuut kan stoppen. Ook door rustmomenten in te lassen en deze ene zin tegen mezelf te zeggen. Wat een rust en ruimte nu voor andere gedachten waar ik nu (meer) controle op heb.
Het stukje in een van de lessen over als je zit dan sta je al, als je loopt dan ben je er al, was heel herkenbaar voor mij. Ik sta er nu regelmatig bij stil.
Zo zijn er nog meer dingen waar ik baat bij heb maar dit sprong eruit voor mij.
Ben erg blij met de cursus en met Marieke.  Dus wat mij betreft is doorgaan prima.

En inderdaad ga ik er veel meer in met een rustige open mind! Heerlijk deze lessen en Marieke….je doet het geweldig! Ga ook graag door.


Disclaimer                       Contact                      Powered by Dambrink Internet Services